Kanoudlejning fra Ry

Her på siden giver vi råd og muligheder for at arrangere en lækker Kanotur med udgangspunkt i Kanoudlejning fra Ry. Vores Kanoudlejere giver god service og fantastisk rådgivning omkring rute, sikkerhed, oppakning og alt muligt andet.

Her kan I forberede jer lidt på jeres tur, og overveje på forhånd, hvor I gerne vil hen.

Hele området omkring Silkeborg og Gudenåen er naturligvis skønt at sejle og være i. Det kan dog være, at I ikke nødvendigvis bør starte jeres tur fra Silkeborg, men fra et af de mange andre startpunkter langs åen. Her kan I læse om fordelene ved at begynde turen i smukke Ry.

Kano Ry: En eventyrlig start på Kanoturen

Vælger I at påbegynde jeres eventyr fra en anden by end Silkeborg, er det intet problem, selvom I ønsker at leje fra Silkeborg og ende der. Kanoudlejerne bringer nemlig gerne Kanoer ud til de mange startpunkter langs åen, hvor Rys Kanoudlejningsmuligheder naturligvis udgør et punkt.

At sætte ud fra marinaen med Kano i Ry er en skøn oplevelse. Naturen i området er blandt den smukkeste i Danmark, og byen selv er også smuk. Vandvejen mellem Ry og Silkeborg giver en rolig sejlads på åen, hvor I kommer igennem mange smukke søer.

Masser af steder undervejs giver mulighed for ophold, badeture og frokost i det grønne. Ligeledes er der mulighed for overnatninger på både teltpladser og campingpladser. Strækningen mellem Ry og Silkeborg er kort sagt oplagt til en mindre tur, hvor I får det hele med.

Ønsker I en endnu længere tur, er der bestemt heller ingen, der forhindrer jer i at fortsætte forbi Silkeborg og længere ned ad åen. Men er det en kortere tur på et par dage, I er ude efter, er det genialt at tage strækket fra Ry med Kanoudlejning, hvor I henter Kanoerne, til Silkeborg, hvor I kan aflevere dem igen.

Kanoudlejning i Ry – Planlæg turen på forhånd

Når I først har besluttet jer for en rute – i dette tilfælde med start i Ry – kan I begynde at planlægge turen mere nøjagtigt. Det er ikke svært at gøre, når man lejer Kanoer fra et godt, etableret selskab, som hjælper jer med det meste af det praktiske.

Fra Ry kan man ikke komme langt mod syd, da det efter nogle kilometer bliver ulovligt at sejle mod strømmen. En endagstur sydpå og tilbage til Ry er en mulighed. Men ønsker I en lidt længere tur med overnatning undervejs, er det oplagt at sejle nordpå, mod Silkeborg.

På denne strækning er der masser af muligheder for overnatning hos steder som Skyttehusets Camping og Gudenåens Camping – slå stederne op på nettet, eller udforsk selv et kort over åen. Det er en god idé at have booket campingstederne på forhånd, så I ikke pludselig står uden et sted at overnatte.

Et rigtig godt tip er at tale med nogen, I kender, som for nylig har taget en lignende tur. Det er nemlig altid rart at høre, hvad nogle andre har oplevet. Der er mange, som laver Kanoudlejning fra Ry og sejler på åen, så I kender sikkert nogen, der kan give et par tips. Ellers har vi samlet nogle tips herunder.

Ry Kano: Tips til at opleve den smukke tur

Der er meget at finde ud af, når man vil afsted fra Ry og skal i gang med kanoudlejning. Som sagt er nogle af de vigtigste ting leje af Kano og planlægning af overnatning. Dette er dog ikke de eneste ting, der er brug for. Her er nogle flere punkter til listen over ting, det kan være smart at forberede:

  • Ry Kanoudlejning – Find et godt selskab, der kan aflevere Kanoer til jer i Ry, eller hvor I ønsker at starte. Sørg for, at I også får udleveret jeres tilladelse til at sejle på åen.
  • Ruten – Planlæg ruten dag for dag. En 15-20 kilometer per dag er en fin afstand, men mindre kan også gøre det.
  • Overnatning – Book plads på forhånd. Ellers risikerer I at padle rundt uden et sted at sove, og det er ikke en rar situation.
  • Campinggear – Sørg for at have telt, liggeunderlag, sovepose, mad og lignende med. Der er ikke mange muligheder for shopping undervejs.
  • Underholdning – For sjov er det altid dejligt at have nogle lege, sange, quizzer og lignende forberedt til de mange timer på åen og på campingpladsen om aftenen.
  • Påklædning – Sørg endelig for at have godt med varmt og tørt tøj med. Også regntøj, selvom vejrudsigten måske ser optimistisk ud.